При избора ни на професионални почистващи препарати ние се спряхме на фирмите Voigt, Icefloor и Pons, които ни предоставиха най-богата гама от препарати, специални материали за почистване на всякакви повърхности – от стъкло и теракота през дърво и ламинат до керамика, текстил и кожа. За разлика от обикновените почистващи препарати, професионалните са строго профилирани, за да постигнат оптимален ефект върху съответната повърхност.


Фирмата Voigt е полска компания, която се занимава с разработването и производството на професионални почистващи препарати от 1992 г. Продуктите на компанията намират пазар във всички Европейски страни. Компанията разработва свои собствени, уникални формули за своите почистващи препарати, за да отговори на високите изисквания на своите клиенти. Всички нейни почистващи препарати имат разрешителни за употреба от Полския национален център за хигиена.Voigt Lasipur e антистатичен професионален почистващ препарат за прозорци, огледала, стъклени и огледални повърхности. Препаратът ефективно премахва мръсотията и праха от тях. Може да се използва за почистване и на PVC и дървенa дограмa. Благодарение на технологията Anti-Fog, повърхностите са защитени от конденс. Препаратът не оставя петна от пръсти или вода.


Voigt Easy Furni е антистатичен препарат за всекидневна употреба върху дървени повърхности и повърхности, имитиращи дърво и ламинат. Това е препарат със широка употреба с приятна миризма. Той се изпарява бързо и не оставя петна или ивици. Може да се използва за мебели, изработени от естествена или еко кожа.Voigt Grillpol е професионален почистващ препарат за шишове, фурни и грилове. Препаратът е с висока рН стойност, с цел премахване на изгорели петна, мазнотии и протеинови замърсявания от различни повърхности и предмети, устойчиви на алкални почистващи препарати. Особено е ефективен при почистване на барбекюта, печки, шишове, скари и нагревателни плочи на газови печки. Може да се използва за почистване на стъклата на камини и премахване на сажди от отоплителни печки. Не уврежда емайлираните повърхности.Voigt Nano Orange VC 241 e концентриран антистатичен препарат за миене на повърхности, устойчиви на вода. Препоръчва се за почистване на мрамор, фаянс, керамика, гранитогрес, PVC и др. пластмасови повърхности. Препаратът се изпарява бързо, оставяйки блясък върху почистените повърхности без петна.Icefor Icefloor As Neutro  e концентриран, неутрален течен препарат за ръчно и машинно почистване на всякакви твърди подови настилки, дори такива третирани с полимерни или метализирани емулсии.


Icefor Unico evolution acido e силно концентриран киселинен препарат, който разгражда неограничени замърсявания и варовикови отлагания. Подходящ за почистване на стъкло, плочки, тоалетни, мивки, бани. Идеален за отстраняване на ръжда и измиване на изработени от стомана съдове, кухненско оборудване, работни маси.Icefor Icefloor Moquette e професионален препарат за почистване на килими и текстилни подови покрития.Ponspro е компания, предоставяща професионални решения за почистване, използвайки суровини от най-добро качество, съчетани с последните технологии в бранша.


Matdescal L – Професионален почистващ препарат за почистване на варовик. Той бързо отстранява варовика от съдомиялни машини, тоалетни и мивки.

 


Ponligres - Професионален почистващ препарат за общо почистване с биоалкохол. Използва се за керамични повърхности, подови настилки от камък, мрамор и др. Препаратът не образува пяна и изсъхва бързо.

 


Sanifresh – Професионален почистващ препарат за бани, който почиства дълбоко, дезинфекцира и ароматизира. Придава моментен блясък и ароматизира за дълго време.


Ambipons – Професионален течен ароматизатор, който ароматизира помещението с приятен аромат, неутрализирайки лошите миризми.