Free Mama e платформа за професионално почистване и домакинска помощ в гр. София - Поръчайте Вашата услуга на телефон или Viber: 0877 609 605!

Меню

Място за Вашата реклама


media

Историята на Дядо Коледа води началото си от Николай Чудотворец и е на възраст повече от няколко хилядолетия.Той бил много богат и помагал на хора и деца, изпаднали в беда. След неговата смърт той бива провъзгласен за светец, а историите за щедростта и добротата му се разпространяват още повече. Християнският свят започва да празнува деня на Св. Николай на 6-ти декември, като за да зарадва малките деца, Светецът пълнел обувчиците им с лакомства и подаръци.Как Свети Николай се е превърнал в Дядо Коледа?

През 16-ти век се заговорило за това кой ще носи подаръците за Коледа. Във Великобритания този образ приел името на “Father Christmas“, във Франция "Père Nöel", а Холандските заселници в Америка преобразували историята на Свети Николай в „Sinterklaas“, което постепенно зазвучало като "Santa Claus".
С времето английският дядо Коледа „Father Christmas“ и американският „Santa Claus“ все повече се сближили по значение и днес вече са едно и също. Говори се, че Санта живее на Северния полюс, във Финландия, на земя, наречена Лапландия. От там той тръгва с шейната и целият си антураж, за да достигне до твоя дом и зарадва твоето дете с подаръци за Коледа.
Снимки: интернет


Buffer Digg
Google LinkedIn Print Reddit StumbleUpon Tumblr Twitter VK Yummly
Коментари: 0

Няма коментари

Остави отговор

Моля попълнете всички полета*

Последно качени
21.03.2018
Пролетното почистване – да изпратим зимата като почистим дома си!
Днес е 21 март – Първа пролет и денят на пролетното равноденствие. Време е да помислим за ежегодното Пролетно почистване.
Виж още