Free Mama e платформа за професионално почистване и домакинска помощ в гр. София - Поръчайте Вашата услуга на телефон или Viber: 0877 609 605!

Меню

Място за Вашата реклама


media

Легенди се носят за един определен тип мъже, които не понасят микроби и по цял ден търкат, лъскат и полират повърхностите у дома. Те  са непримирими към мърсотията и хаоса, те не търпят и трохичка на пода, на кухненския плот, остатък от зеленчук в мивката или пък празна кофичка от кисело мляко, артистично поставена в центъра на кухненската маса. Това е един специален вид мъже, които са достигнали един още по-специален етап от еволюцията на човешкия вид. Те са, може би, бъдещето, но сега за сега си остават една екзотична разновидност, за която само се носят градски легенди.

Истината е, че докато това е градска легенда и този тип мъже не стане мнозинство, ние не разбираме нищо от хигиена. Пръстови отпечатъци по прозорците, петна от бира по пода, разхвърляни чорапи по килима – нека си признаем – това за нас не е проблем. Лошото е, че не само не е проблем, а че няма нищо нередно в тези неща. Тях изобщо има ли ги?

Когато бях ерген, за мен домакинската работа не беше абсолютно никаква грижа. Веднъж в месеца прахосмукачка, ей така, по задължение. Веднъж в седмицата се миеха чиниите и чашите, а гладенето оставях на удобно сгушилата се в съседната улица бакалия, в която имаше и химическо чистене. За средностатистическия мъж, нека сме откровени, хигиената и редът са въпрос на действие най-много веднъж в месеца (тук не говорим за лична хигиена, не ме изнервяйте, жени!).


Но този рахат свършва, и в крайна сметка човек и добре да живее се жени. Никога няма да забравя как пред гаджетата ми, които съм водил в ергенската си квартира, изтупвах старателно краката си преди да си легна, тъй като нямах прахосмукачка, а не ми се метеше. Сега за мен това е НЕ_МИ_СЛИМО! Прахосмуче се всеки ден и всеки ден се минава с мопа (научил съм нова дума), за да се избегне именно това мануално избърсване на петите от полепилите се боклуци от пода. Чаршафи се сменят минимум веднъж седмично… Защо? Защото са мръсни! Въпреки че не се чувстват така. Двуседмичните чаршафи, мили дами, са приятно мекички и топли, и те прегръщат с особено чувство на любов. Но какво знаем ние? Мърлячите! Които разбираме само от бира и мръсни вицове…

Изобщо чистотата, научих, е непристъпна територия за средностатистическия мъж. Никога няма да забравя, когато бяхме гаджета със съпругата ми, но вече живеехме заедно… Та, един ден я гледам тъжна, омърлушена и веднага се спускам: „Съкровище, какво има, някой наранил ли те е, как мога да ти помогна?“ „Ох, как да ти кажа, мръсните ти чорапи са из целия апартамент и не съм сигурна дали някога ще можеш да се научиш да ги подреждаш или пък изобщо да ги поставяш в пералнята.“


Научих се, даммм, научих се, много бързо. Всички се научаваме, защото обичаме жените си, обичаме и техните доста налудничави мании, като чистотата например, която неминуемо се превръща в семейна мисия! Повярвайте ми! Далеч съм от идеята за мъжа-чистофайник, но пък следвам инструкции перфектно и съм добър ученик!Снимки: Getty images

Buffer Digg
Google LinkedIn Print Reddit StumbleUpon Tumblr Twitter VK Yummly
Коментари: 0

Няма коментари

Остави отговор

Моля попълнете всички полета*

Последно качени
21.03.2018
Пролетното почистване – да изпратим зимата като почистим дома си!
Днес е 21 март – Първа пролет и денят на пролетното равноденствие. Време е да помислим за ежегодното Пролетно почистване.
Виж още