Free Mama e платформа за професионално почистване и домакинска помощ в гр. София - Поръчайте Вашата услуга на телефон или Viber: 0877 609 605!

Меню

Място за Вашата реклама


media

Днес е 21 март – Първа пролет и денят на пролетното равноденствие. Тази година зимата, макар и по-мека, ни изненада с големи амплитуди на топло и студено.  Тъй като студените дни продължават, ние с нетърпение очакваме слънцето, цветята и топлите дни. Време е да помислим за ежегодното Пролетно почистване.

 

Защо е добре да почистим дома си „Пролетно“?

Пролетно почистване е процеса по цялостното почистване на дома след зимата, която ви задържаше толкова дълго в къщи. Когато студът отмине, се показва слънцето и ние с радост поглеждаме навън през прозорците. Това което виждаме са отпечатъци, петна и натрупан прах. Затова нека почистим „Пролетно“.

Домът е вашата крепост, затова чувството е изключително приятно, когато влезете на чисто и се насладите на чистотата.

Ето защо сега е момента да дезинфекцирате повърхностите, да изперете мокетите, да измиете прозорците, плочките в цялата баня, да излъскате подовете. За да ви помогнем с това сме направили кратък списък с някои от основните компоненти на основното почистване.


ПрозорцитеСвалете завесите и ги изперете. Почистете щорите, като направите смес от 1 супена лъжица оцет и 1 литър вода, след което използвайте чист чорап или микрофибърна кърпа, за да потопите в купата. За по-лесно нанасяне можете да изсипете сместа в пулверизатор. Ако имате достъп почистете и двете страни на щорите. След това обработете стъклата на прозорците. Закачете вече изпраните завеси.


Почистване на прах
Почистете праха от книгите, нощните шкафчета, снимките и картините по стените, первазите, вратите и шкафовете. След като почистите праха с влажна кърпа, минете подовите повърхности с прахосмукачка. Содата за хляб, оцета и водата са чудесни естествени продукти, които можете да използвате за почистване. Меката мебел почистете с мокра кърпа или вакуумен накрайник.


Подови настилки
Сега е времето да почистите упоритите петна по подовите настилки. В зависимост от материала можете да направите това с професионална парочистачка или ако настилката е с мокет да го изперете. Ако нямате нужните средства не се притеснявайте, ние от Free Mama ще го направим вместо вас.


Баня

 

Избършете первазите на прозорците, рамките на вратите, шкафовете и вратите.
Почистете твърдите варовикови отлагания по мивката, батериите, душа и плочките. Дезинфекцирайте тоалетната.


Кухня


Почистете хладилника отвътре и отвън. Изхвърлете храните с изтекъл срок на годност, празните шишета и опаковки. Почистете основно фурната, като нанесете разтвор от сода за хляб с топла вода върху стените и оставите за 15 минути. Отделно свалете решетките и ги накиснете.Почистете умивалника като нанесете оцет на повърхността и оставете да се накисне преди да го измиете.В отходната тръба на умивалника добавете половин чаша сода за хляб и чаша бял оцет. Оставете ги да подействат за 10 минути. След това пуснете гореща вода. Това ще премахне миризмите и ще отпуши умивалника от остатъците храна, останали в тръбата. Почистете смесителя с четка за зъби, за да достигнете до тесните ъгълчета, в които се е насложил котлен камък. След като сте готови с умивалника, почистете керамичния плот и всички шкафчета от пръсти и петна.Ще се радваме да сме ви помогнали с тази кратка статия. Free Mama разбира се е на разположение на всички вас, които ще имат нужда от помощ с основното пролетно почистване. Обадете ни се!Buffer Digg
Google LinkedIn Print Reddit StumbleUpon Tumblr Twitter VK Yummly
Подобни продукти
Коментари: 0

Няма коментари

Остави отговор

Моля попълнете всички полета*

Последно качени
21.03.2018
Пролетното почистване – да изпратим зимата като почистим дома си!
Днес е 21 март – Първа пролет и денят на пролетното равноденствие. Време е да помислим за ежегодното Пролетно почистване.
Виж още